skip to Main Content

Opleidingen

Reanimeren redt levens. Het slachtoffer overlijdt wanneer u niets doet.

Elke week worden 330 personen in Nederland getroffen door een hartstilstand. Een hartstilstand kan overal voorkomen. Dat kan in de huiselijke sfeer zijn, op uw werk, bij uw sportvereniging of gewoon op straat. De kans is aanwezig dat u als eerste aanwezig kunt zijn om hulp te bieden. In veel gevallen nog vóórdat professionele medische hulp aanwezig is.

Door binnen 6 minuten te starten met reanimeren en aanvullend een AED te gebruiken, vergroot u de kans op overleven van een slachtoffer van een hartstilstand aanzienlijk.

Hoe meer mensen leren reanimeren, hoe beter. Snel en doeltreffend handelen redt levens!

Weet ook wat te doen in geval van een hartstilstand. Volg een basis- of herhaalcursus reanimatie en draag bij aan een “hartveilige omgeving”. Door u vervolgens aan te melden als burgerhulpverlener bij het alarmeringssysteem van Hartslagnu, bent u snel oproepbaar voor hulp bij een reanimatie in uw buurt.

In onze gemeente worden door verschillende organisaties cursussen aangeboden. Zij kunnen ook een cursus bij u in de buurt verzorgen.

In onze cursus leert u in korte tijd op een levendige en laagdrempelige manier het reanimeren zelfstandig uit te voeren. Veel praktijk, met voldoende theoretische uitleg, zodat u weet wat er gebeurt en wat u doet. Ook krijgt u uitleg en instructie over de inzet van een AED.

Onze doelstelling is om het aantal in reanimatie getrainde mensen dusdanig groot te maken, dat er een dicht netwerk van reanimatiehulpverleners is. Op die manier kan er bij een hartstilstand snel gestart worden met een reanimatie.

Waar kunt u terecht?

De Stichting Reanimatie ’s-Hertogenbosch: www.reanimerenleren.com

Het Rode Kruis afdeling Den Bosch: www.rodekruis.nl/den-bosch/

De Katholieke EHBO-vereniging: www.ehbodenbosch.nl

EHBO-vereniging Nuland Semper Advocandum: www.ehbonuland.nl

EHBO-vereniging Vinkel: tonvanderleest@hetnet.nl

Kosten

De kosten van een basiscursus liggen tussen de Є 35,00 en Є 45,00, die van een herhalingscursus tussen de Є 20,00 en Є 30,00.

Veel verzekeringen vergoeden deze kosten, als u een aanvullende verzekering hebt, geheel of gedeeltelijk. U krijgt na afloop van de cursus een bewijs waarmee u de kosten kunt declareren.

Back To Top